Sałatka z brokuła i pieczarek

Składniki:

500 g brokuła
500 g pieczarek
1 puszka kukurydzy
5 ząbków czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
przyprawy

Sposób przygotowania:
  1. Brokuły opłukać, podzielić na różyczki i ugotować na parze.
  2. Pieczarki opłukać pokroić na półplasterki i parzyć 4 minuty.
  3. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  4. Z pozostałych składników zrobić sos czosnkowy.
  5. Wszystko wymieszać i doprawić

Z podanych składników wyjdzie 6 porcji. Sałatka sprawdzi się na II śniadanie lub kolację i dostarcza:  169 kcal, w tym 7,9 g białka, 7,7 g tłuszczu i 19,9 g węglowodanów




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z serem żółtym i fasolą

 Skladniki: Fasola czerwona z puszki,  Kukurydza z puszki, Ananas z puszki 6 plastrów, Kostka sera żółtego,  6 plastrów ananasa z puszki,  2...