Podane składniki są na porcję dla jednej osoby:
Składniki:
rukola 20 g,
pomidor 130 g,
łosoś wędzony na zimno 100 g,
oliwki czarne 20 g,
cebula 30 g,
Oliwa z oliwek 6 g.
Przyprawy wg uznania
Sposób wykonania:
Opłukaną rukolę rozłożyć na talerzu. Pomidora umyć i pokroić w cząstki rozłożyć na rukoli. Łososia pokroić na mniejsze części rozłożyć na sałacie i pomidorach. oliwki pokroić i posypać po sałatce. Cebulę obrać, pokroić i posypać. skropić oliwą i wcinać aż się uszy trzęsą.
Sałatka będzie świetna na kolację i dostarcza 355 kcal, w tym 26,2 g białka, 18,2 g tłuszczu, 23,7 g węglowodanów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz