Składniki :
Ziemniaki gotowane w mundurkach: 100 g (2 małe sztuki)
Pieczarki 50 g (3-4 szt)
Pierś z kurczaka 100 g (pól sztuki)
Papryka konserwowa 120 g
Cebula 30 g ( 1 mała sztuka)
Groszek zielony 15 g (1 łyżka)
Oliwa z oliwek 15 g, (1 łyżka).
Przyprawy wg uznania, sól pieprz
Sposób wykonania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w kostkę. Ja zrobiłam z gotowanych bez skórki ponieważ zostały mi z obiadu z poprzedniego dnia.
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulkę pokroić w kostkę. Cebulkę dusić z pieczarkami do miękkości podlewając wodą. Kurczaka pokroić w kostkę i dusić z przyprawami na patelni podlanej wodą. Groszek ugotować i dodać do pieczarek. Paprykę pokroić w paski i razem z ziemniakami dodać do pieczarek. Do pieczarek i reszty składników dodać kurczaka i dusić na łyżce oliwy. Doprawić do smaku i pałaszować.
Danie świetnie sprawdzi się na obiad
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz