Sałatka ogórkowa. Lekka kolacja

Podana porcja jest dla jednej osoby
Danie dostarcza 177 kcal, 11,8 g białka, 5,7 g tłuszczu, 21, 3 g węglowodanów

Składniki:

1 jajo gotowane
Jogurt typu greckiego 0% 15g
ogórek zielony 50g
szczypiorek 10g
rukola 20g
chleb żytni pełnoziarnisty  34g

Wykonanie:
Jajo ugotować na twardo.
Ogórka obrać i pokroić w kostkę dodać posiekany szczypiorek i wymieszać z jogurtem doprawić solą i pieprzem. wyłożyć na talerz sałatę rukolę, sałatkę z ogórka oraz obrane i pokrojone na ćwiartki jajko. Wcinać razem z chlebkiem żytnim pełnoziarnistym.

Wszystkie składniki można wymieszać razem. Ja jednak wolę taką propozycję podania.



Danie świetnie sprawdzi się na kolacje lub śniadanie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z serem żółtym i fasolą

 Skladniki: Fasola czerwona z puszki,  Kukurydza z puszki, Ananas z puszki 6 plastrów, Kostka sera żółtego,  6 plastrów ananasa z puszki,  2...