Podana porcja jest dla jednej osoby
Danie dostarcza 177 kcal, 11,8 g białka, 5,7 g tłuszczu, 21, 3 g węglowodanów
Składniki:
1 jajo gotowane
Jogurt typu greckiego 0% 15g
ogórek zielony 50g
szczypiorek 10g
rukola 20g
chleb żytni pełnoziarnisty 34g
Wykonanie:
Jajo ugotować na twardo.
Ogórka obrać i pokroić w kostkę dodać posiekany szczypiorek i wymieszać z jogurtem doprawić solą i pieprzem. wyłożyć na talerz sałatę rukolę, sałatkę z ogórka oraz obrane i pokrojone na ćwiartki jajko. Wcinać razem z chlebkiem żytnim pełnoziarnistym.
Wszystkie składniki można wymieszać razem. Ja jednak wolę taką propozycję podania.
Danie świetnie sprawdzi się na kolacje lub śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz