Czerwona sałatka

Składniki:
Papryka czerwona 120 g, (pół sztuki)
Pomidor 130 g, (1 średnia sztuka)
Kapusta czerwona 60 g, (4 łyżki)
Cebula czerwona 50 g, (1 łyżka)
Oliwa z oliwek 15 g, (1 łyżka)

Sposób wykonania:
Paprykę i pomidora pokroić w cząstki, kapustę posiekać, cebulę pokroić w piórka. Dodać oliwę , doprawić do smaku.

Sałatka świetnie sprawdzi się  na kolację z dodatkiem chleba żytniego pełnoziarnistego. Sałatka dostarcza: 233 kcal w tym 4,1 g białka, 16,1 g tłuszczu, 21,1 węglowodanów


 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z serem żółtym i fasolą

 Skladniki: Fasola czerwona z puszki,  Kukurydza z puszki, Ananas z puszki 6 plastrów, Kostka sera żółtego,  6 plastrów ananasa z puszki,  2...