Pieczony bakłażan

Składniki:

Bakłażan 200 g
Mięso mielone drobiowe: 100 g
Cebula 30 g
Koncentrat pomidorowy 30 g
Ser feta półtłusty 50 g
przyprawy wedle uznania

Sposób wykonania:
Przekroić bakłażan na pół, ponacinać w kratkę i posolić.Mięso mielone podsmażyć bez tłuszczu. Przyprawić wedle uznania, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, koncentrat i wymieszać. Napełnić wyrażony bakłażan. Posypać serem. Zapiekać około 30 min w temp 180  C

 danie dostarcza 285 kcal i zawiera 32,3 g białka, 8,1 g tłuszczu, 23,4 g węglowodanów

około 30min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Sałatka z serem żółtym i fasolą

 Skladniki: Fasola czerwona z puszki,  Kukurydza z puszki, Ananas z puszki 6 plastrów, Kostka sera żółtego,  6 plastrów ananasa z puszki,  2...