Składniki:
Bakłażan 200 g
Mięso mielone drobiowe: 100 g
Cebula 30 g
Koncentrat pomidorowy 30 g
Ser feta półtłusty 50 g
przyprawy wedle uznania
Sposób wykonania:
Przekroić bakłażan na pół, ponacinać w kratkę i posolić.Mięso mielone podsmażyć bez tłuszczu. Przyprawić wedle uznania, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, koncentrat i wymieszać. Napełnić wyrażony bakłażan. Posypać serem. Zapiekać około 30 min w temp 180 C
danie dostarcza 285 kcal i zawiera 32,3 g białka, 8,1 g tłuszczu, 23,4 g węglowodanów
około 30min
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Sałatka z serem żółtym i fasolą
Skladniki: Fasola czerwona z puszki, Kukurydza z puszki, Ananas z puszki 6 plastrów, Kostka sera żółtego, 6 plastrów ananasa z puszki, 2...
-
To już trzydziesty piąty tydzień oszczędzania. Przypominam aby odłożyć 18 zł. Ja już to zrobiłam. Czas upływa, a nam do końca wyzwani...
-
Składniki: 7 jaj 1/2 kg pieczarek puszka kukurydzy 1 duża cebula 1 papryka słodka Majonez sól i pieprz Wykonanie: Jaja u...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz