Sałatka to świetny pomysł na kolację. Podane ilości są na porcję dla jednej osoby. Dostarczy nam 299 kcal, w tym 9,4 g białka, 8,8 g tłuszczu, i 49,4 g węglowodanów.
Składniki
Burak 150 g,
Jabłko 125 g,
Papryka czerwona 60 g,
Jajko na twardo 30 g,
ryż biały 45 g,
oliwa z oliwek 5 g,
zielona pietruszka 1 gałązka,
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ryż ugotować. Buraka także ugotować, ostudzić obrać i zetrzeć na grubej tartce. Jajko ugotować, obrać i także zetrzeć. paprykę umyć oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Jabłko również zetrzeć na tartce. Czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy i oliwę i dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz